Free Template by iPage

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Published: Monday, 23 March 2020
Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Αγαπητοί γονείς –κηδεμόνες

Ενόψει της έναρξης της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καλείστε να μεριμνήσετε για την εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.)

Οδηγίες θα βρείτε:

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/39731_%CE%A0%CE%A3%CE%94.pdf

Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα – κηδεμόνα στη σελίδα εγγραφής

https://register.sch.gr/students/        

Απαιτείται ο Αριθμός Μητρώου του κάθε μαθητή. Θα τον αναζητήσετε στον έλεγχο προόδου των μαθητών ή εναλλακτικά :

Για τους μαθητές των Α, Β , Γ τάξεων

Στο
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή 2464032097 κ. Χατζημανώλη Αικατερίνη

Για τους μαθητές των Δ, Ε , ΣΤ τάξεων


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
; ή 69 87111005 κ. Παπακλωνάρη Αποστολία

Διαγωνισμός Biennale

Published: Sunday, 22 March 2020
Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Αγαπητοί γονείς –κηδεμόνες

Όσοι μαθητές επιθυμούν ακόμη να πάρουν  μέρος στο διαγωνισμό της biennale, χωρίς να είναι σίγουρο ακόμη  αν τελικά θα υλοποιηθεί, να επικοινωνήσουν στο ακόλουθο mail της εκπαιδευτικού Καλλιτεχνικών μαθημάτων για καλύτερο συντονισμό .

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Ανακοίνωση - λειτουργία σχολείων στα Γρεβενά για αύριο Παρασκευή 28-2-2020

Published: Thursday, 27 February 2020
Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

 

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης απολύμανσης, αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Γρεβενών , θα παραμείνουν κλειστά.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Published: Monday, 16 March 2020
Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Αγαπητοί γονείς - κηδεμόνες,

 μετά την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας όλοι οι γονείς κηδεμόνες 

 1. Θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου

2. Να  στείλουν στο σχολείο το mail τους, αν δεν το έχουν ήδη δώσει

Mε τα παραπάνω στοιχεία θα ενημερωθεί το πληροφοριακό σύστημα myschool  έτσι ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση για διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

 Νικ. Φ. Βουλογεώργος

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ 2020

Published: Friday, 24 January 2020
Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


ΘΕΜΑ: «Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες»

Σχετ.:

 1. 1.Το ΠΔ 121/2017 (ΦΕΚ 148 Α),) «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
 1. 2.Η με αρ. πρωτ.Δ1α/Γ.Π.οικ.69903 Εγκύκλιος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος με θέμα: «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2019-2020 – Αντιγριπικός Εμβολιασμός» ΑΔΑ: ΨΩΥΕ465ΦΥΟ-ΠΓΒ.

Με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, έχει ξεκινήσει η

περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Τονίζεται εκ νέου η

σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη

γρίπη.

Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα

για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα

προφύλαξης. Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε εγκύκλιο με οδηγίες προς εφαρμογή και

παρακαλούμε όπως την αποστείλετε  σε όλες τις    Σχολικές Μονάδες   καθώς και λοιπούς

φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.


1


Σκοπό της εγκυκλίου αυτής αποτελεί η ενημέρωση των εργαζομένων, των παιδιών των σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, όλων των Φροντιστηρίων και γενικότερα των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα της γρίπης, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

Α. Κλινική συμπτωματολογία της γρίπης

Η  κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει:

 • Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο
 • Βήχα
 • Πονόλαιμο
 • Μυαλγίες
 • Συνάχι
 • Πονοκέφαλο
 • Ρίγος
 • Αίσθημα κόπωσης
 • Διάρροια και εμέτους

Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.

B. Περιγραφή προληπτικών δράσεων

 1. Έλεγχος του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τυχόν βλάβες.
 1. Μέριμνα ώστε οι νιπτήρες στις τουαλέτες και στο προαύλιο να διαθέτουν πάντα


2


φιάλη με υγρό σαπούνι και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να απορρίπτονται σε κάδους που θα είναι δίπλα στους νιπτήρες.

 1. Μέριμνα ώστε όλοι οι κάδοι απορριμμάτων να διαθέτουν ποδοκίνητο καπάκι και να περιέχουν πλαστική σακούλα μιας χρήσης.
 1. Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης (πχ. μπάλες, σκυτάλες, πληκτρολόγιο και ποντίκι των ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α.).
 1. Ειδικά για τις εκπαιδευτικές μονάδες που χρησιμοποιούν λεωφορεία μεταφοράς, πρέπει να υπάρχει μέριμνα τόσο για τον επαρκή αερισμό όσο και για την καθαριότητα των οχημάτων πριν και μετά την επιβίβαση των παιδιών.

Γ.   Απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων γρίπης από παιδί ή εργαζόμενο στην εκπαιδευτική μονάδα:

 1. 1.Παιδιά που εμφανίζουν τα προαναφερόμενα συμπτώματα γρίπης αναμένουν σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ασθενών παιδιών θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως, με σκοπό την απομάκρυνση αυτών από το σχολείο. Ο χώρος όπου παρέμεινε το παιδί πρέπει να καθαρίζεται, μετά την αποχώρησή του, από το προσωπικό καθαριότητας που θα χρησιμοποιεί γάντια και στολή εργασίας. Κοινά καθαριστικά, δηλ. υγρό σαπούνι και νερό αρκούν για τον καθαρισμό, ενώ εάν υπάρξουν εμέσματα, ούρα ή άλλες εκκρίσεις θα πρέπει τον καθαρισμό να ακολουθήσει απολύμανση για την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί διάλυμα χλωρίνης 10% (1 μέρος χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερού) ή αλκοολούχο αντισηπτικό.

Προσοχή, ποτέ δεν αναμειγνύονται δύο διαφορετικά απολυμαντικά ή καθαριστικά.

 1. 2.Στις εξαιρετικές περιπτώσεις που θα χρειαστεί χορήγηση αντιπυρετικού, δίδεται μόνο παρακεταμόλη σε δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως.

. Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της γρίπης στις Εκπαιδευτικές Μονάδες

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της γρίπης περιλαμβάνουν αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και ταυτόχρονα να φροντίζουν ώστε οι οδηγίες αυτές να τηρούνται και


3


από τα παιδιά. Οι οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης απευθύνονται σε όλο το προσωπικό, αλλά ιδιαίτερα στο βοηθητικό προσωπικό (π.χ. καθαρίστριες). Το προσωπικό καθαριότητας θα πρέπει να εξασφαλίζει την τήρηση των κανόνων υγιεινής που προβλέπονται στην παρούσα εγκύκλιο.

1. Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
 • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
 • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων. Η διαδικασία πλυσίματος των χεριών περιγράφεται εικονογραφημένη στο Παράρτημα Γ.

Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική μονάδα μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα (με αντλία έγχυσης και βάση) πρέπει να βρίσκεται σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, κοντά στην έξοδο και να χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού της τάξης.

Τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται αυστηρά και από το προσωπικό των κυλικείων.

2. Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης:

 • Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων κυρίως στα διαλείμματα.
 • Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, χρειάζεται συχνός καθαρισμός των λείων


4


επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό)

ή   αλκοολούχο αντισηπτικό. Σημειώνεται ότι οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας.

 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στον καθαρισμό των αντικειμένων και των επιφανειών με τις οποίες ήρθε σε επαφή άτομο που εμφάνισε συμπτώματα γρίπης.
 • Οι πλαστικές σακούλες των κάδων, όταν γεμίζουν, πρέπει να δένονται σφικτά και να απομακρύνονται αμέσως. Τονίζεται ότι, το προσωπικό όταν καθαρίζει θα πρέπει να φοράει γάντια και στολή εργασίας. Τα γάντια μετά τη χρήση τους πρέπει να απορρίπτονται αμέσως στις πλαστικές σακούλες των κάδων απορριμμάτων και να μη γίνονται προσπάθειες καθαρισμού τους, πχ. πλύσιμο των γαντιών μιας χρήσης και επαναχρησιμοποίησή τους.
 • Επισημαίνεται ότι, η χρήση γαντιών μια χρήσης δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το πλύσιμο των χεριών.

Ακολουθούν Πίνακας και Παραρτήματα που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παρούσας.

Η     Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας καλείται να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου την παρούσα εγκύκλιο.

Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Υγείας καλείται όπως εκδώσει Δελτίο Τύπου, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
 
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ  
ΤΜΗΜΑΤΟΣ  
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Π. ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Published: Friday, 13 March 2020
Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

οδηγιες

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2019-20

Published: Tuesday, 10 December 2019
Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:15-14:00 θα γίνει επίδοση των Ελέγχων Προόδου των μαθητών με τη βαθμολογία του Α' Τριμήνου, από τους εκπαιδευτικούς κάθε τάξης στις αίθουσες διδασκαλίας τους.

Οι εκπαιδευτικοί των Α' και Β' τάξεων δεν θα δώσουν Ελέγχους Προόδου, θα ενημερώσουν όμως προφορικά.

Παρακαλούμε η προσέλευσή σας να είναι έγκαιρη και μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουμε καθορίσει.