Free Template by iPage

Το 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμμετέχει στην "Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού "

Published: Tuesday, 23 September 2014 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Καθιερώνεται Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

                     

 

 

                                                    Πράξη 2η /19-09-2014

Σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Ολοημέρου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου  Γρεβενών

 

                       

            Στα Γρεβενά και στο Γραφείο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.40΄ π.μ συνήλθε σε συνεδρίαση ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, με θέματα Η.Δ. τα εξής:

 

 1. Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν:

 

1) Μπαζάκας Φώτιος, Δ/ντής του σχολείου,   2) Γκουγκούδη Μαρία, 3) Δούμα Ελένη, 4) Κανιάς Βασίλειος, 5)Καραμήτρος Αλκιβιάδης, 6) Κυριαζίδου Γεωργία,  7) Κωνσταντινίδης Γεώργιος, 8) Μιχαλογιάννη  Ιωάννα, 9) Νατσιόπουλος Αργύριος, 10) Νέστορα Θωμαή, 11) Σακελλαρίου Αθανάσιος, 12) Τσιντζιλίδας Δημήτριος, 13) Τσοκαλίδης Ιωάννης, 14) Βουβαλούδης Ιωάννης, 15) Γούλια Κωνσταντία, 16) Παπαδοπούλου  Μυροφόρα, 17) Χατζή Πετρούλα και 18) Καρανάτσιου Σπυριδούλα  με θέματα Η.Δ. τα εξής:

 

 • Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο Διευθυντής εισηγήθηκε ως εξής:

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 προκηρύχθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού,.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολική χρονιά με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που όμως θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό.

 

Ο θεματικός  άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

  

 

ΣΚΟΠΟΣ

 

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» στα Δημοτικά σχολεία, στα Γυμνάσια  και στα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 

Την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους θα γίνεται η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου) και θα διοργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, σε άθλημα ή αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής να μεριμνήσουν και να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες  μικτές ομάδες μαθητών/μαθητριών καθώς και μαθητών/μαθητριών με αναπηρίες κάθε μορφής. Επίσης οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής προετοιμάζουν και πρωτοστατούν σε θέματα αθλητικού ήθους και «ευ αγωνίζεσθαι». Ο ρόλος τους ΕΙΝΑΙ κυρίαρχος υπηρετώντας το όραμα των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ», ώστε να προκύψουν οι αυριανοί Δια Βίου Ασκούμενοι καθώς και οι (σωστοί) αυριανοί αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες, φίλαθλοι και εν γένει πολίτες.

 

Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τους εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής, καλούνται  να εντάξουν την προαναφερόμενη δράση στις δραστηριότητες του σχολείου  και να ενεργήσουν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η άρτια διοργάνωση της καθώς και να αποστείλουν σχετικά στατιστικά στοιχεία στην  οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής που να αφορούν:

 1. στο άθλημα ή αθλήματα που διοργανώθηκαν
 1. στο συνολικό αριθμό μαθητών/μαθητριών της σχολικής μονάδας
 2. στο συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών ανά άθλημα
 3. στο συνολικό αριθμό των ομάδων ανά άθλημα
 4. στο συνολικό αριθμό των αγώνων

 

ΓΕΝΙΚΑ

 

 • Η οργάνωση των αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες Υ.Α. και εγκυκλίους για το Σχολικό Αθλητισμό.

 

 • Όπου δεν υπάρχει η σχετική υλικοτεχνική υποδομή δύναται να προγραμματιστούν οι προαναφερόμενοι αγώνες σε όμορη σχολική μονάδα ή αθλητικό κέντρο. Σε περίπτωση μετακίνησης να λαμβάνονται όλα τα προσήκοντα μέτρα ασφάλειας. Για τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Φ.6/311/79278/21.05.2014 (Φ.Ε.Κ. 1296 τΒ΄21.05.2014).

 

 • Για τους αγώνες ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί των αθλημάτων, οι κανονισμοί πρωταθλημάτων των διαφόρων ομοσπονδιών και οι γενικές διατάξεις που εμπεριέχονται στην Υπουργική Απόφαση 112843/Γ4/14-10-2005 ΥΠ.Ε.Π.Θ./Δ.Φ.Α και στις τροποποιήσεις αυτής.

 

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των γυμναστριών του σχολείου μας τη συγκεκριμένη ημέρα στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις «Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ».

΄Ωρα: 10.00 π.μ.: Τουρνουά πετεοσφαίρισης. Συμμετέχουν οι μαθητές της Στ΄Τάξης με πέντε(5) ομάδες. Θα πραγματοποιηθούν 5 σετ με κλήρωση. Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί σε δύο σετ.

11.00 π.μ. ? 11.15 π.μ. διάλλειμα

11.15 π.μ. ? 12.30 μ.μ.: Τουρνουά καλαθοσφαίρισης. Συμμετέχουν 4 ομάδες της Ε΄Τάξης. Θα γίνουν τέσσερα δεκάλεπτα. Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί σε δύο δεκάλεπτα.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβάζονται αντιρατσιστικά μηνύματα από τους μαθητές της Στ΄τάξης.

 

Αφού έγινε διαλογική συζήτηση, ο Σύλλογος Διδασκόντων

                                 Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  ο μ ό φ ω ν α

 • Εγκρίνει τη συμμετοχή των μαθητών στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σύμφωνα με τις εισηγήσεις.
 • Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τους εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής, καλούνται να εντάξουν την προαναφερόμενη δράση στις δραστηριότητες του σχολείου  και να ενεργήσουν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η άρτια διοργάνωση της καθώς και να αποστείλουν σχετικά στατιστικά στοιχεία στην  οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής που να αφορούν:
 • στο άθλημα ή αθλήματα που διοργανώθηκαν
 • στο συνολικό αριθμό μαθητών/μαθητριών της σχολικής μονάδας
 • στο συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών ανά άθλημα
 • στο συνολικό αριθμό των ομάδων ανά άθλημα
 • στο συνολικό αριθμό των αγώνων

 

Για το σκοπό αυτό συντάχτηκε και υπογράφεται η πράξη αυτή.

             

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

1

Βουβαλούδης Ιωάννης

2

Γκουγκούδη Μαρία

3

Δούμα Ελένη

4

Κανιάς Βασίλειος

5

Καραμήτρος Αλκιβιάδης

6

Κυριαζίδου Γεωργία

7

Κωνσταντινίδης Γεώργιος

8

Μιχαλογιάννη Ιωάννα

9

Νατσιόπουλος Αργύριος

10

Νέστορα Θωμαή

11

Σακελλαρίου Αθανάσιος

12

Τσιντζιλίδας Δημήτριος

13

Τσοκαλίδης Ιωάννης

14

Γούλια Κωνσταντία

15

Παπαδοπούλου Μυροφόρα

16

Χατζή Πετρούλα

17

Καρανάτσιου Σπυριδούλα

18

Κασιμάκη Αλεξάνδρα

 

 

                                 

O Διευθυντής

 

 

 

 

Φώτιος Μπαζάκας                        

 

                                 

Hits: 486