Free Template by iPage

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΕΥΚΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε δράση αφιερωμένη στην ημέρα αυτή από την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης κ. Χερίδου Πολυξένη και τη συμμετοχή της Γ τάξης.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/126

ηλμ 4

ηλμ 3

ηλμ 2

 

ηλμ 1

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019
Γράφτηκε από τον/την 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

christmas

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) κ. Ελευθερίας Χατζηγεωργίου

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 28 Μάιος 2019
Γράφτηκε από τον/την 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών

(Τομέας Μακεδονίας-Θράκης)

κ. Ελευθερίας Χατζηγεωργίου

Ολυμπιακό Ιδεώδες

Αξιότιμε κ. Διευθυντή, Κυρίες/Κύριοι Δάσκαλοι, Αγαπητά μας παιδιά,

Το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) συνεχίζει στον δρόμο της δημιουργικής εξωστρέφειας αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και χρηματοδοτώντας έργα και δράσεις σε νευραλγικούς τομείς του δημόσιου βίου. Σε αυτό το πλαίσιο και αφουγκραζόμενοι τις διαρκείς εκπαιδευτικές απαιτήσεις των σχολείων στις τρεις περιφέρειες ευθύνης μας, υλοποιούμε το έργο «Πολιτιστικές και Αθλητικές δράσεις για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ιδεώδους στην Μακεδονία και Θράκη».

Στόχος του έργου είναι η κάλυψη αναγκών αθλητικής και υλικοτεχνικής υποδομής σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων προώθησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η επιλογή των σχολείων έγινε μετά από υπόδειξη των τριών Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας και της Θράκης και επιλέχτηκαν πέντε (5) δημοτικά σχολεία από κάθε περιφερειακή ενότητα, τα οποία και ενισχύθηκαν με αθλητικό υλικό συνολικής αξίας πεντακοσίων ευρώ (500€).    

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία προτάσσονται η μορφωτική και εκπαιδευτική ενδυνάμωση της ολυμπιακής παράδοσης, η υιοθέτηση αθλητικών και ηθικών κανόνων, η ομαδικότητα, η αρμονική σωματική και πνευματική ανάπτυξη, αλλά και η ψυχαγωγία και το παιχνίδι των μικρών μας μαθητών.

Και είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε αυτά τα έργα να υλοποιούνται στην πράξη και να μην μένουν απλές υποσχέσεις, αλλά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις παιδαγωγικές ανάγκες των σχολειών και των παιδιών μας.  

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να χαιρετίσω τις αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου σας, στις οποίες δυστυχώς δεν κατόρθωσα να παραβρεθώ και να σημειώσω για ακόμη μια φορά πως τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) όσο και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα σας για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο και μέσο μπορούμε στην περαιτέρω βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών σε κάθε σχολείο της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου και αν αυτό βρίσκεται.

Σας ευχαριστώ.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών

(τομέας Μακεδονίας Θράκης)

Χατζηγεωργίου Ελευθερία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2019

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019
Γράφτηκε από τον/την 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Υποστηρίζοντας την παραπάνω δράση και με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στο Σχολείο μας υλοποιήθηκαν ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους σχετικά με τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες & τα δικαιώματα αυτών των ατόμων. Τις δράσεις συντόνισαν οι εκπ/κοί Ειδικής Αγωγής Παπακλωνάρη Αποστολία και Χατζημανώλη Αικατερίνη.

 

1

 

 

2

 

 

3

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Μάιος 2019
Γράφτηκε από τον/την 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Υλοποιήθηκε σήμερα 16 5-2019 ενημερωτική συνάντηση από το κέντρο πρόληψης "Ορίζοντες" με τους μαθητές τησ ΣΤ τάξης με θέμα " Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο"

st1

 

st 2st 3

st 4