Free Template by iPage

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 Γράφτηκε από τον/την 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,

Το σχολείο μας ανοίγει ξανά από τις 1/6/2020 και συνάμα ένα καινούριο κεφάλαιο στις ζωές όλων μας. Σημαντικό ρόλο θα έχουν σ’ αυτό τόσο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας, οι οποίοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν σχολαστικά τις οδηγίες που τους δίνονται, αλλά και οι γονείς- κηδεμόνες. Η συνεργασία όλων μας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή επάνοδο όλων μας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του Σχολείου . Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής σε υποτμήματα, τα οποία προκύπτουν από τη διαίρεση κάθε τμήματος στα δύο ( λόγω μη επάρκειας χώρου και μαθητικού δυναμικού). ΟΛΑ τα τμήματα ΟΛΩΝ των τάξεων θα λειτουργήσουν με υποτμήματα)ως εξής:

 • Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή το μισό τμήμα α και
 • Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό β , ενώ το αντίστροφο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα .

Θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων σχετικά, με το ποιοι μαθητές θα προσέλθουν τη Δευτέρα (α΄ υποτμήματα) και ποιοι την Τρίτη (β΄ υποτμήματα)

Βασικές επισημάνσεις:

 • Ισχύει το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων προ κορωνοϊού.
 • Τα διαλείμματα θα γίνονται  σε διακριτούς χώρους της αυλής .
 • Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα γίνεται από τις 8:10 κατευθείαν στα τμήματά τους (παραλείπεται η πρωινή συγκέντρωση στην αυλή) .Είναι σημαντικό κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών , και εσείς οι ίδιοι οι γονείς να δίνεται το σωστό παράδειγμα στα παιδιά σας- μας , αποφεύγοντας το συνωστισμό και τηρώντας τις αποστάσεις, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας.
 • Για τις αίθουσες διδασκαλίας έχουν προβλεφθεί τα όσα ορίζει το ΥΠΑΙΘ (διάταξη θρανίων με τις απαραίτητες αποστάσεις, απολυμαντικά, οδηγίες για τους εφήβους, που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και σε κάθε αίθουσα).
 • Το Σχολείο έχει φροντίσει για την επάρκεια απολυμαντικών, αντισηπτικών και λοιπού υγειονομικού υλικού.
 • Γνωρίζοντας ότι επικρατεί δίκαια ένας φόβος και μία ανησυχία για το συγχρωτισμό του μαθητικού πληθυσμού στους χώρους του σχολείου, έχουμε φροντίσει να προαυλίζονται σε ξεχωριστούς χώρους. Θα πρέπει όμως οι μαθητές να συμμορφώνονται απόλυτα με τις υποδείξεις των εφημερευόντων και να διατηρούν αποστάσεις μεταξύ τους.
 • Είναι σημαντικό οι μαθητές πριν ξεκινήσουν το πρωί από το σπίτι τους, να έχουν φροντίσει να έχουν όλα αυτά που χρειάζονται για την συγκεκριμένη ημέρα στο σχολείο, έτσι ώστε να μην δανείζονται ή να δανείζουν αντικείμενα όπως στυλό, μολύβια, γόμες, τετράδια, γεωμετρικά όργανα κ.ά..
 • Δεν θα πρέπει οι μαθητές να έρχονται έξω από το σχολείο και να παραμένουν εκεί τις ημέρες που δεν φοιτούν στο σχολείο.
 • Τα δρομολόγια των μεταφερόμενων μαθητών από και προς το σχολείο θα γίνονται κανονικά.
 • Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει .
 • Είναι εφικτή η δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών, που δεν προσέρχονται στο σχολείο, στη βάση μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης.
 • Το διδακτικό έτος 2019-2020 λήγει στις 26 Ιουνίου και το σχολικό λήγει στις 30 Ιουνίου .
 • Το κυλικείο του σχολείου θα παραμείνει κλειστό. Μεριμνήστε για νερό και φαγητό.

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει αναρτήσει  κατατοπιστικές και αναλυτικές οδηγίες, που είναι πολύ σημαντικό να μελετήσετε προσεκτικά και να φροντίσουμε όλοι μαζί για την εφαρμογή τους. Τις δύο πρώτες ώρες της πρώτης μέρας, θα παρουσιαστούν στα παιδιά οι  σχετικές οδηγίες και η αναγκαιότητα απαρέγκλιτης τήρησής τους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ την κατανόηση και τη συνεργασία σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για όλους μας.                                                                                                                    

                                                                                                    Να είστε όλοι καλά

                                                                                                         Ο δ/ντής του σχολείου

                                                                                                                        Νικ. Βουλογεώργος

Εμφανίσεις: 145