Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Published: Thursday, 08 March 2018 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 εικαστικό εργαστήρι με τη συμμετοχή των Α΄και Β΄ τάξεων του σχολείου και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Εικαστικών κ. Δινοπούλου Ελένης, με τίτλο «ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ».

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 με τη συνδρομή της Κοιν. Λειτουργού κ. Ιορανίδου Φανής και της Ψυχολόγου κ. Κολονίτσιου Φανής του Κέντρου Πρόληψης Ορίζοντες, τις οποίες και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, υλοποιήθηκαν δράσεις στα τμήματα Ε1 και Ε2 σχετικές με το θέμα.

Hits: 405