Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016

Published: Wednesday, 10 February 2016 Written by Σ. Κ.

Στις 9 Φεβρουαρίου γιορτάστηκε και φέτος με επιτυχία η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο σχολείο μας. Ως πρεσβευτές του μηνύματος του Saferinternet.gr

«Ανάλαβε δράση, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

SID2016 greece Logo High Quality

διοργανώσαμε μαζί με τους μαθητές της έκτης τάξης μια εκδήλωση που τα περιείχε όλα: ποιήματα, παρουσίαση εργασιών, ενημέρωση, θεατρικά και τραγούδι, όπου με βιωματικό τρόπο προσπαθήσαμε να γίνουμε πραγματικοί αναμεταδότες και πολλαπλασιαστές αυτού του μηνύματος.Με αυτόν τον τρόπο είχαμε την δυνατότητα να δείξουμε και να αναδείξουμε όλα εκείνα τα θέματα που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου.


Αρχικά, εξέπληξε ευχάριστα με την έμπνευσή της η ποιήτρια του σχολείου μας - μαθήτρια του ΣΤ1 - Σοφία Ασλανίδου όπου έγραψε τρία ποιήματα για την ασφαλή χρήση διαδικτύου που τα απήγγηλε η ίδια! Ενώ η μουσική επένδυση των δύο ποιημάτων της από το μουσικό μας κ Λάμπρο Κέμο, δημιούργησε τον καλύτερο επίλογο γι?αυτή τη γιορτή. Στην κετρική παρουσίαση: οι μικρές ιστορίες με κινούμενα σχέδια που δημιούργησαν οι μαθητές μας με διαδικτυακά εργαλεία-λογισμικά όπου περιέγραφαν έναν-έναν τους κινδύνους και στη συνέχεια με την προβολή ενημερωτικών βίντεο από το saferinternet.gr, τα παιδιά προσέγγισαν με τον καλύτερο και πιο προσιτό σε αυτά τρόπο, τα επιμέρους θέματα που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, γονείς και δάσκαλοι ενώ μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Μαλέτσκος τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Την επιμέλεια και οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η κ. Σπυριδούλα Κ.(καθ. Πληροφορικής).


Φωτογραφικό υλικό εκδήλωσης (από την κ. Πετρούλα Χατζή, καθ. Αγγλικών)

 

Hits: 500