Διαβάζοντας την Κάρμεν στη Βιβλιοθήκη

Published: Friday, 20 March 2015 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

 

 

 

 

 

Την Τρίτη, 10-3-2015 το πρωί τμήμα της πέμπτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με τη δασκάλα τους, Μαρία Γκουγκούδη, παρακολούθησαν τη δράση που οργανώσαμε στα πλαίσια της γνωριμίας με την όπερα.

Η εθελόντρια εκπαιδευτικός, Έλενα Τσαρσιώτη συζήτησε με τους μαθητές για την όπερα και τους

ανάφερε για τα παραμύθια που έγιναν μπαλέτο.

Τα παιδιά μας εξέπληξαν με τις γνώσεις τους στη μουσική αγωγή γνωρίζοντας αρκετά κλασσικά παραμύθια που χορεύουν.

Η Έλενα στη συνέχεια τους διάβασε την Κάρμεν, που συνοδευόταν από τη μουσική του και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, εκτυλίχτηκε ένα παιχνίδι ερωτήσεων.

Όταν πλησιάζαμε στο τέλος της ιστορίας, αφήσαμε τη φαντασία των παιδιών να την ολοκληρώσει. Η πλειοψηφία των μαθητών έδωσε ένα αισιόδοξο-εφάνταστο τέλος. Αν και τους ενημερώσαμε για το πώς πραγματικά τελειώνει η ιστορία της Κάρμεν, οι μαθητές προτίμησαν να διατηρήσουν στη μνήμη τους το δικό τους φινάλε.

Μπαίνοντας στους ρόλους των ηρώων τα παιδιά κατασκεύασαν "το κουτί" που ήταν μικρογραφία μιας θεατρικής σκηνής. Δούλεψαν με πολύ ενθουσιασμό φτιάχνοντας και χρωματίζοντας τα κουστούμια των πρωταγωνιστών της όπερας, ενώ στη συνέχεια τα τοποθέτησαν στη σκηνή που θύμιζε αληθινή αυλαία όπερας.

Μείναμε όλοι ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση της δράσης. Τα παιδιά στο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους ξεφύλλισαν πολλές ιστορίες μπαλέτου που υπάρχουν στο υλικό της βιβλιοθήκης.

Hits: 472