Εκδήλωση για την ενδοσχολική βία

Published: Friday, 27 March 2015 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση για την ενδοσχολική βία» 
ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΕΤΣΙΟΥ, ΣΤ2΄
Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015 όλο το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, την 3η και την 4η ώρα του σχολικού μαθήματος παρευρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Εκεί βρισκόταν επειδή η κυρία της πληροφορικής και κάποιοι άλλοι δάσκαλοι είχαν οργανώσει μία εκδήλωση με θέμα «Όχι στην ενδοσχολική βία και στον ενδοσχολικό εκφοβισμό». Στην αρχή της εκδήλωσης μας μίλησε ο κύριος διευθυντής και μας είπε πως κρούσματα ενδοσχολικής βίας έχουν συμβεί και στο σχολείο μας. 

Άρα το θέμα της ενδοσχολικής βίας είναι πιο κοντά μας απ' ότι νομίζουμε και έτσι δεν πρέπει να το παραμελούμε. Αφού τελείωσε η ομιλία του κυρίου διευθυντή, η κυρία της πληροφορικής, μας έπαιξε ένα βιντεάκι, όπου μιλούσαν κάποια παιδιά και κάποιοι δάσκαλοι από μία άλλη περιοχή της Ελλάδας, για κρούσματα ενδοσχολικής βίας στο σχολείο τους. Στο βιντεάκι αυτό ανέφεραν και κάποια είδη βίας, όπως η λεκτική (για παράδειγμα χρώμα, βάρος, ύψος κ.ά.), η ηλεκτρονική, η σωματική κ.ά. Επίσης, είδαμε τις ενέργειες που έκανα οι δάσκαλοι αυτοί, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή έκαναν κάποιες ζωγραφιές, που μας τις έδειξαν. Μετά το βίντεο, η συμμαθήτριά μου η Κατερίνα Μπότουλα, μας διάβασε ένα παραμύθι με τίτλο ο Σίτος και ο Ζοχάς. Το παραμύθι αυτό, είχε ως θέμα, ένα μικρό και αθώο σιτάρι, τον Σίτο και ένα κακό αγριόχορτο, τον Ζοχά. Στο παραμύθι, ο Σίτος το μικρό σιτάρι, που μόλις είχε προλάβει να φυτρώσει το κακό αγριόχορτο ο Ζοχάς, το σκέπασε με τα πλατιά και μεγάλα φύλλα του και δεν μπορούσε να μεγαλώσει. Ώσπου μια μέρα, μια κουτσή ακρίδα και οι φίλες της, έφαγαν τον Ζοχά και έτσι ο Σίτος με την βοήθεια των φίλων του, ο Σίτος πρόλαβε να μεγαλώσει, να τον θερίσουν και να γίνει ένα ωραιότατο καρβελάκι ψωμί. Αφού τελείωσε το παραμύθι, ο κύριος διευθυντής, μας έκανε κάποιες ερωτήσεις και στην συνέχεια, σήκωσε κάποια παιδιά, να μας πουν κάποια συνθήματα όπως: «Όχι στην ενδοσχολική βία και στον ενδοσχολικό εκφοβισμό.» κ.ά.
Αυτή η εκδήλωση, μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί μάθαμε πολλά πράγματα για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους συμμαθητές μας ώστε να αποφύγουμε τέτοιου είδους καταστάσεις!
Hits: 438