Ε2 4ου Δ.Σ. Γρεβενών - Ποδήλατο

Published: Friday, 03 June 2016 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Αγαπητέ μας κ. Διευθυντή

Είμαστε οι μαθητές του Ε2 και στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης αποφασίσαμε με τον κ. Κουσίδη Ευθύμιο να ασχοληθούμε και να γνωρίσουμε το ποδήλατο.

Γνωρίσαμε την ιστορία του , την εξέλιξή του , μάθαμε για τους κανόνες ασφαλούς ποδηλασίας στην πόλη , για τον εξοπλισμό του ποδηλάτου και του ποδηλάτη, τους κινδύνους που το συνοδεύει, επισκεφτήκαμε ένα συνεργείο ποδηλάτων για να μάθουμε για την συντήρησή του καθώς κι ένα κατάστημα ποδηλάτων όπου γνωρίσαμε τα είδη των ποδηλάτων ανάλογα με τη χρήση τους.

Το ποδήλατο εμείς το γνωρίζαμε ήδη ως μέσο ψυχαγωγίας και άσκησης αλλά γνωρίσαμε ότι αποτελεί κι ένα μέσο μετακίνησης φιλικό για το περιβάλλον αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Φυσικά γνωρίζετε ότι η πόλη μας  δεν έχει τέτοιες υποδομές αλλά ούτε και την κουλτούρα που χρειάζεται όπως κάποιες άλλες πόλεις στην Ελλάδα , η Καρδίτσα , τα Τρίκαλα, ο Βόλος, η Λάρισα , η Κέρκυρα, η Θεσ/νίκη  κ. ά .

Σε διάφορες πόλεις του κόσμου όπως την Κοπεγχάγη , το Άμστερνταμ ,το Παρίσι, τη Λιουμπλιάνα, το Μόντρεαλ, το Σικάγο , τη Νέα Υόρκη , το Πεκίνο κ.α μάθαμε ότι οι Δήμοι έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και παροτρύνουν τους κατοίκους  τους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους που φτάνει περίπου στο 7%.

Εμείς θα θέλαμε αν φυσικά μπορείτε κι επιτρέπεται,  μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του σχολείου, να ασχολούμαστε λίγο περισσότερο με το ποδήλατο ακόμα και στην ώρα της γυμναστικής , να κάναμε κάποια εκδρομή με ποδήλατα ή ποδηλασία στο πάρκο της κυκλοφοριακής αγωγής .

Θεωρούμε ότι μια καλή αρχή θα ήταν η τοποθέτηση σχάρας κάπου στο σχολείο για να βάζουν  κάποια παιδιά τα ποδήλατά τους και όχι στα κάγκελα όπως συμβαίνει τώρα .

Τέλος εφόσον σήμερα θα έχουμε τον κ. Κουσίδη θα θέλαμε να  μας επιτρέψετε να πάμε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για εφαρμόσουμε όσα μάθαμε για την ασφαλή και χωρίς κινδύνους ποδηλασία!

Σας ευχαριστούμε που μας δεχτήκατε και μας ακούσατε.

Με σεβασμό και εκτίμηση οι μαθητές του Ε2

Hits: 451