Ενημέρωση γονέων

Published: Monday, 01 December 2014 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ. οι μαθητές μας θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση 

?ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ?

ΓΡΕΒΕΝΑ Κέντρο Πολιτισμού

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η παράσταση έρχεται από το θέατρο «Άλφα» (Στ. Ληναίος?Έ. Φωτίου)

εισιτήριο: 5.00 ?

«Δώστε τα χέρια αδέρφια μου! Αυτό ?ναι η Ειρήνη!»   

                                                          Γ. Ρίτσος

Με σεβασμό στην παιδική ψυχή, δημιουργήσαμε την παράσταση «Πετώντας για την Ειρήνη», με στόχο να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά,

μέσω της τέχνης, προβάλλοντας τα οφέλη της ειρήνης, της μη-βίας, της ομόνοιας και της αρμονικής συνύπαρξης.

Είναι μια παράσταση σύγχρονη, αλλά παράλληλα παραμυθένια, που προσφέρει στα παιδιά μια πολυδιάστατη θεατρική εμπειρία. Όμορφες μάσκες, εντυπωσιακά κοστούμια, ψηφιακά σκηνικά, animation και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών κερδίζουν τα παιδιά από την πρώτη στιγμή.

 

Το παραμύθι

 

Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα, οι γνωστοί πλέον και αγαπημένοι ήρωες των παιδιών από την προηγούμενη παράσταση του Λώτινου Ήλιου «Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», μπαίνουν χωρίς να το καταλάβουν σε μια μεγάλη περιπέτεια:

 Να σπάσουν τον κύκλο της βίας και να απελευθερώσουν την Ειρήνη, την οποία η μάγισσα Διχόνοια έχει φυλακίσει, με σκοπό να επικρατήσει η βία στα σχολεία και όχι μόνο.

Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, δείχνει στα παιδιά τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της μάγισσας. Για να τα καταφέρουν, όμως, πρέπει να αποκτήσουν τρία κλειδιά, της Ενότητας, της Καλοσύνης και της Μη βίας. Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες.

Hits: 414