Μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών

Published: Tuesday, 30 September 2014 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών


Την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήσαμε μια εκπαιδευτική σχολική εκδρομή στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας. Το θέμα ήταν οι ιστορικές εποχές στην Ελλάδα.
Μόλις φτάσαμε μας υποδέχθηκε μια πολύ ευγενική κυρία που ήταν αρχαιολόγος. Οδηγηθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου, όπου, σε έναν τοίχο ήταν αναρτημένες ετικέτες με χρονολογική σειρά των ιστορικών εποχών της

χώρας μας. Στη συνέχεια μας έδειχνε και μας εξηγούσε εικόνες με αντιπροσωπευτικά αντικείμενα ή πρόσωπα της κάθε εποχής και τις τοποθετούσε κάτω από την αντίστοιχη ετικέτα.
Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα! Η αρχαιολόγος μάς έδειξε ειδώλια, κούρους και κόρες, αγγεία, θρησκευτικές εικόνες, ήρωες της επανάστασης και φωτογραφίες από τα νεότερα χρόνια και την σύγχρονη εποχή. Στο τέλος μας μοίρασε φυλλάδια για να εφαρμόσουμε αυτά που μάθαμε. Αφού τελειώσαμε μας κέρασε καραμέλες.
Αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν πολύ ωραία! Μου άρεσε ο τρόπος παρουσίασης. Ήταν ευχάριστος και διασκεδαστικός και μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε καλύτερα την ιστορία. Η εκδρομή αυτή ήταν υπέροχη!


Στέλλα Λιάντση, Τμήμα ΣΤ΄2
------------------------------------------------------------------------------


Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών
Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 τα δύο τμήματα της Στ΄ τάξης, επισκεφτήκαμε το Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών.
Στις 12:30 φύγαμε από το σχολείο και πήγαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο. Μόλις φτάσαμε εκεί, μας υποδείχτηκε η αρχαιολόγος, κ. Ζωή Λόλα. Στη σκηνή είχε πινακίδες με τις ιστορικές περιόδους, προ Χριστού και μετά Χριστό. Εκεί κολλούσαμε εικόνες με φωτογραφίες που αντιστοιχούσαν κάθε περίοδο, αφού προηγουμένως η κ. Ζωή μας ρωτούσε ποιος ή τι είναι στην κάθε εικόνα. Στο τέλος μας έδωσε μια φωτοτυπία για να αντιστοιχίσουμε κι εμείς τις εικόνες με τις ιστορικές περιόδους.
Αυτή η επίσκεψη ήταν πολύ ωραία και μου άρεσε που η αρχαιολόγος ήταν από το χωριό μου, το Πρόσβορο.


Γεωργία Λέτσιου, ΣΤ΄2

Hits: 642