Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών

Published: Tuesday, 16 September 2014 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014

ΘΕΜΑ : Συμμετοχή στην  Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών

         

Σας καλημερίζουμε και ευχόμαστε δημιουργική χρονιά. Το 4ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών -έχουμε τη χαρά- συμμετέχει στη γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

         Σε απόλυτη συνεργασία με τους συναδέλφους  και τα παιδιά του σχολείου μας (συμμετέχουν γύρω στα 100 παιδιά από την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη Τάξη του σχολείου μας) παίζουμε-χορεύουμε-τραγουδάμε και μιλάμε στις τέσσερις

Γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο μας (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά). Η παρουσία και ενημέρωση των παιδιών θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με τη βοήθεια της καθηγήτριας Πληροφορικής του σχολείου μας και των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής.

 

         Η ταχυδρομική Διεύθυνση του σχολείου μας είναι  Νίκης 1

                                                                                           51100 Γρεβενά

                                                                                           Τηλ: 24620 22578

 

 

 

Ο Διευθυντής

 

Φώτιος Μπαζάκας

 

Εορτασμός με έναν ευφάνταστο online διαγωνισμό 

Ο συναρπαστικός κόσμος των γλωσσών έρχεται πάλι στο επίκεντρο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γλωσσών 2014. Η Πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης δε θα μπορούσε παρά να γιορταστεί με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο στη χώρας μας.   Ο στόχος του εορτασμού που είναι η προώθηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας Γηραιά Ήπειρο και φέτος θα επιτευχθεί μέσα από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και με ένα ευφάνταστο online διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.imera-glosson-2014.eu   Από 30 Ιουνίου μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου όλοι οι λάτρεις των γλωσσών θα μπορούν να πάρουν μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού όπου θα πρέπει να ανακαλύψουν την ελληνική φράση που κρύβεται πίσω από τα «λουλούδια» έτσι ώστε να είναι οι τυχεροί που θα κερδίσουν δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών και Τσεχικών.   Για δεύτερη συνεχή χρονιά 9 Μορφωτικά Ιδρύματα και Πρεσβείες στην Αθήνα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από την μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη. Να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών σε ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.   Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της EUNIC Αθήνας  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με διοργανώτριες χώρες τις:Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία   Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014 και όλες τις εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν θα αναρτώνται τις επόμενες ημέρες εδώ.

Πηγή: www.lifo.gr

 

Hits: 502