ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ETWINNING "ANIMALS IN DANGER"

Published: Wednesday, 21 February 2018 Written by 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Το etwinning έργο μας “animals in danger” βραβεύτηκε με «ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» ως έργο etwinning 2014-2015.

Συμμετείχαν οι μαθητές της περσινής Δ’ τάξης (2014-2015) του 4ου δημ. Σχολείου Γρεβενών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών Πετρούλας Χατζή.

Το έργο μας “animals in danger” αφορά στη γνώση και στη μελέτη μερικών ζώων υπό εξαφάνιση, που ζουν κυρίως στο περιβάλλον των ιδρυτριών χωρών του έργου ( Ελλάδας-Βουλγαρίας).

Προσπαθήσαμε με εργαλείο την αγγλική γλώσσα και την χρήση των νέων τεχνολογιών να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των μαθητών της Δ’ τάξης ,αλλά και να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα περιβάλλοντος και επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς.

Το έργο μας στηρίχτηκε πολύ στην διδακτέα ύλη του μαθήματος των αγγλικών και της πληροφορικής. Οι μαθητές ανέπτυξαν στην αγγλική γλώσσα όλες τις δεξιότητες. Αφομοίωσαν τις γνώσεις τους από τις εργασίες που έκαναν στην τάξη στο μάθημα των αγγλικών στο εργαστήρι της πληροφορικής με την καθοδήγηση της καθηγήτριας πληροφορικής κ. Καρανάτσιου Σπυριδούλας, συμμετέχοντας, κυρίως ομαδικά, στα εξής προγράμματα: powerpoint, toondoo, socrative quiz, σταυρόλεξο hot potatoes για την χελώνα

caretta caretta και την φώκια monachus monachus, prezi, padlets κ.τ.λ.

Γνώρισαν οι ευρωπαίοι φίλοι μας- από το βίντεο της επίσκεψης του σχολείου μας-το πολύ ωραίο ελληνικό μουσείο «φυσικής ιστορίας και μανιταριών» στην Καλαμπάκα.

Οι μαθητές μας δημιουργήσαν comics με ήρωες τα ζώα,συμπληρώσαν ερωτηματολόγια socrative και έ λύσαν σταυρόλεξα hot potatoes.

Τέλος, συμμετείχαν ενεργά στο να ανεβάσουν μόνοι τους σε ηλεκτρονικό πίνακα padlet τη δημιουργία τραγουδιού “save the animals”=σώστε τα ζώα σε 3 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά-βουλγαρικά-ελληνικά).

http://padlet.com/wall/fsepedvdzaut

 

 Scan. ANIMAL

 

 

 

 

Hits: 239